Biszkopt z truskawkami, kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka i nadal ubijać. Do masy dodać mąkę z proszkiem i nadal ubijać na wolnych obrotach miksera. Ciasto przelać do brytfanki i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Budyń waniliowy ugotować i przestudzić. Galaretkę wykonać według instrukcji na opakowaniu i także przestudzić. Truskawki umyć i przekroić na połówki.
3.Masa: margarynę dokładnie utrzeć z cukrem i zimnym budyniem.
4.Po przestudzeniu biszkopta przekroić go na dwie części. Na dolną wyłożyć masę i przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzch ułożyć pokrojone w połówki truskawki i wyłożyć galaretkę. Podawać schłodzone.
Komentarze