Biszkopt z truskawkami, kremem i galaretką

4.5 (186 ocen)

Ciasto jest pyszne, lekkie, a dzięki galaretce orzeźwiające, polecam.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    1 kostka margaryny
    6 łyżek cukru pudru
    budyń waniliowy

    60 dag truskawek
    galaretka wiśniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z kremem Desery Biszkopty

Biszkopt z truskawkami, kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka i nadal ubijać. Do masy dodać mąkę z proszkiem i nadal ubijać na wolnych obrotach miksera. Ciasto przelać do brytfanki i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Budyń waniliowy ugotować i przestudzić. Galaretkę wykonać według instrukcji na opakowaniu i także przestudzić. Truskawki umyć i przekroić na połówki.
  • 3. Masa: margarynę dokładnie utrzeć z cukrem i zimnym budyniem.
  • 4. Po przestudzeniu biszkopta przekroić go na dwie części. Na dolną wyłożyć masę i przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzch ułożyć pokrojone w połówki truskawki i wyłożyć galaretkę. Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować