biszkopt z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

biszkopt z truskawkami i galaretką

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 5 opakowań
    - mąka pszenna - ciasto: 0.75 szklanki
    - mąka ziemniaczna: 0.25 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - budynie śmietankowe bez cukru 40g: 2 opakowania
    - mleko: 3 szklanki
    - galaretka truskawkowa: 2 opakowania
    - truskawki: 300 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka odzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Dalej miksując dodawać po jdnym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i wmieszać przesiane mąki. Ciasto wylać na blachę o wym. 32/22cm i piec około 30-35 minut w temp. 160-170oC.
  • 2. Odstawić do wystudzeniaDwie szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budynie. Wlać do gotującego się mleka i mieszać anergicznbie do momentu zgęstnienia budyniu. Chwilę pogotować.
  • 3. Wylać na wystudzony biszkopt. Odstawić do wystudzenia.Galaretkę rozpścić wg. przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Truskawki odszypułkować, każdą przekroić na pół (jeśli są duże), ułożyć na budyniu. Zalać wystudzoną galarteką (delikatnie).Ciasto chłodzić w lodówce przez conajmniej 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować