biszkopt z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min

może i zwykły, ale pyszny :)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jaja
    4 łyżki cukru
    2 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    0,5 kg truskawek
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym (dodanymi pod koniec miksowania białek) na sztywną pianę, delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 22 cm, piec około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić.Na ostudzonym cieście poukładać truskawki, zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 0,8 litra wody, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować