Biszkopt z toffi

4.5 (149 ocen)

  • 60 min

Słodkie ale dobre ciacho :)

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy: 6 jajek, 1szkl. cukru, 3/4szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2-3 łyżeczki kakao.
    Biszkopt jasny: 4 jajka, 1/2szkl. cukru, 1/2szkl. mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
    Masa:35 dag margaryny, 1/2szkl.cukru, 1/2szkl.słodkiego mleka, 5 żółtek.
    Pozostałe składniki: puszka mleka skondensowanego gotowego, kilka kostek czekolady.
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Toffi

Biszkopt z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z toffi 1. Biszkopt kakaowy: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec około 20-30 min w 160 C. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Biszkopt jasny przygotować w ten sam sposób, piec ok.15min.
    Masa: Roztrzepać żółtka z mlekiem i cukrem, zagotować. Ciągle mieszać. Gdy masa ostygnie zmiksować z margaryną.
    Przełożyć ciasto: Biszkopt kakaowy, 3/4 masy jasnej, biszkopt kakaowy, mleko skondensowane, biszkopt jasny, reszta masy, posypać starta czekoladą. Schłodzić.

Porady

Trzeba uważać aby nie przypalić masy, należy mieszać energicznie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować