Biszkopt z rabarbarem

  • wyświetlono: 452 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Prosty i szybki pomysł na kawałek ciacha.

  • 50min

Składniki

5 jajek
10 łyżek cukru
10 łyżek mąki pszennej
Szczypta proszku do pieczenia
5 łodyg rabarbaru

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt z rabarbarem

  • 1. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę, zasypać odrobiną cukru na 20 min.
  • 2. Oddzielić żółtka od białek.
  • 3. Z białek ubijać pianę, po kilku minutach dodać cukier, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia i ubijać na mniejszych obrotach.
  • rabarbar4. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, wylać biszkopt i powciskać rabarbar.
  • 5. Piec ok 30 min. w piekarniku nagrzanym na 170 stopni

Porady

Można przekroić po upieczeniu i dodać jakiś krem!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakibiszkoptRabarbar

Komentarze

Podobne przepisy

Biszkopt z masą kawową

Dodane przez: danusia19671

Biszkopt z masą kawową

Przepis mam z jakiejś kolorowej...

Biszkopt z masą chałwową

Dodane przez: RedakcjaPP

Biszkopt z masą chałwową

Chałwowiec jest łatwy, szybko się...

biszkopt z bananami

Dodane przez: mariosylwia

Biszkopt z bananami

Jedno z pysznych ciast, na które...

Serowiec z biszkoptem orzechowym

Dodane przez: Kociołek Iwony

Serowiec z biszkoptem orzechowym

Ciasto powstało wskutek połączenia...

Biszkopt z masą budyniową

Dodane przez: juchab

Biszkopt z masą budyniową

szybkie i pyszne

biszkpt z brzoskwiniami

Dodane przez: Kasia84

Biszkopt z brzoskwiniami

Bardzo proste w wykonaniu ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE