Biszkopt z poziomkami,malinami i masą karpatkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie dodajemy po jednym żółtku i nadal miksujemy.
2.Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy przez sitko i dodajemy do ubitych jajek. Delikatnie mieszamy.
3.Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypaną bułką tartą.Pieczemy 25 minut w 180C. pozostawiamy do ostygnięcia.
4.Z 500 ml mleka odlewamy pół szklanki i rozprowadzamy w nim budyń. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy do niego budyń i energicznie mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Chwilę gotujemy budyń. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia, co jakiś czas mieszamy. Następnie miksujemy go z margaryną na gładką masę.
5.Ostygnięty biszkopt nasączamy mocną herbatą.
6.Wykładamy na niego masę karpatkową.
7.Owoce układamy obok siebie na masie.
8.Galaretki przygotowujemy w 600 ml wody, gdy zaczną tężeć, to wylewamy je na truskawki.
Komentarze