Biszkopt z orzechami włoskimi i bułką tartą

4.5 (195 ocen)

biszkopt ten stanowi doskonałą podstawę do różnych ciast

Składniki:

  • Blacha: 24x38 cm
    6 jajek
    3/4 szkl. cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
    4 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Bułki Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z orzechami włoskimi i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.

Porady

Biszkopt wychodzi dosyć wysoki, można przecinać na 2 placki i przełożyć kremem, najlepiej smakuje gdy się go nasączy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bułka tarta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować