Biszkopt z nutellą i bananami

4.5 (196 ocen)

Bomba kaloryczna, ale jaka pyszna! :-)

Składniki:

  • Biszkopt:

    4 jaja
    Niecała szklanka cukru
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    0,5 szklanki mąki pszennej
    Opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa I:

    500g nutelli lub innego kanapkowego smarowidła
    Kostka masła

    Masa II:

    300ml śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 zagęstnik do śmietany

    + 3 banany i 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z nutellą i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z nutellą i bananami 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, wciąż ubijając dodajemy cukier, cukier waniliowy, żółtka, a na koniec mąki z proszkiem do pieczenia.

    Ciasto wylewamy do tortownicy i pieczemy 30 minut w 180'.

    Nutellę miksujemy z masłem na gładką masę, zimny biszkopt kroimy na pół i nakładamy na niego równomiernie krem. Banany kroimy w plasterki i układamy warstwę na kremie. Przykładamy drugą częścią ciasta.

    Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy zagęstnik i cukier puder. Wykładamy na ciasto.

    Wszystko posypujemy startą czekoladą i odstawiamy do lodówki na jakiś czas żeby masa ładnie stężała.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Banany Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować