Biszkopt z musem śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka.Następnie przesianą mąkę zmieszaną z pr do pieczenia i lekko wymieszać.Piec ok 30 min w 180stC.
Mus śliwkowy:
Śliwki oczyścić i usunąć pestki.Dodać odrobinę wody i gotować pod przykryciem.Pod koniec gotowania odkryć do wyparowania wody.Następnie całość zmiksować.Dosłodzić do smaku,dodać suche galaretki i chwilę gotować,ciągle mieszając aż się rozpuści żelatyna.
Krem śmietankowy:
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puch.Dodać żelatynę-by nie zrobiły się grudki należy dodać do niej trochę śmietany,wymieszać a następnie całość wlać do ubitej śmietany.delikatnie wymieszać dodając połowę wiórków kokosowych.
Komentarze