Biszkopt z mlecznym kremem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i żółtka. Utrzeć na jasną puszystą masę. Mąkę, kakao, budyń przesiać, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać do blaszki (wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną) o wymiarach 28x35cm. Piec w temperaturze 1600 przez 25-30 minut.
2.Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody i lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek, cukier i zmiksować. Dodać mleko w proszku i dobrze zmiksować, ale na wolnych obrotach miksera. Wlewać rozpuszczoną żelatynę i miksować do połączenia. Masę szybko wyłożyć na biszkopt, wyrównać, włożyć do lodówki do zastygnięcia.
3.Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Maliny ułożyć na cieście. Zalać tężejącą galaretką.
Komentarze