Biszkopt z mlecznym kremem i malinami

0 (0 ocen)

Puszysty, kakaowy biszkopt, mleczny krem, maliny i galaretka. Pyszności!

Składniki:

  • Kakaowy biszkopt:

    4 jajka (w temperaturze pokojowej)
    130g cukru
    20g budyniu waniliowego
    20g kakao
    120g mąki
    2 łyżki oleju

    Krem mleczny:

    650ml śmietany 30%
    700g kremowego serka (takiego z wiaderka)
    3 szklanki mleka w proszku
    5 łyżek cukru pudru
    5 łyżeczek żelatyny

    Dodatkowo:

    2 galaretki malinowe
    600-700g malin (mogą być mrożone)


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z mlecznym kremem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i żółtka. Utrzeć na jasną puszystą masę. Mąkę, kakao, budyń przesiać, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać do blaszki (wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną) o wymiarach 28x35cm. Piec w temperaturze 1600 przez 25-30 minut.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody i lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek, cukier i zmiksować. Dodać mleko w proszku i dobrze zmiksować, ale na wolnych obrotach miksera. Wlewać rozpuszczoną żelatynę i miksować do połączenia. Masę szybko wyłożyć na biszkopt, wyrównać, włożyć do lodówki do zastygnięcia.
  • 3. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Maliny ułożyć na cieście. Zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Maliny Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować