Biszkopt z masą z serka mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z OCTEM I PROSZKIEM, DODAĆ DO BIAŁEK, NASTĘPNIE OLEJ I MĄKĘ, WSZYSTKO LEKKO WYMIESZAĆ, WYLAĆ NA BLASZKĘ;
PIEC OK 35 MIN (TERMOOBIEG)
MASA:
DOKŁADNIE WYMIESZAĆ SERKI, NUTELLĘ, KAWĘ, MOŻNA DODAĆ WIŚNIE KANDYZOWANE;
OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA PÓŁ,PRZEŁOŻYĆ MASĄ;
2.POLEWA:
ROZPUŚCIĆ NA WOLNYM OGNIU MARGARYNĘ, DODAĆ KAKAO, CUKIER- DOKŁADNIE WYMIESZAĆ, ZDJĄĆ Z OGNIA;
WBIĆ CAŁE JAJKO I ENERGICZNIE MIESZAĆ WIDELCEM W JEDNĄ STRONĘ, DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ MASY, WYLAĆ NA PLACEK;
Komentarze