Biszkopt z masą serowo- śmietankowo- wiśniową

4.5 (183 ocen)

Bardzo smaczny, szybki w wykonaniu , biszkopt przełożony puszystą masą o smaku wiśniowym

Składniki:

  • BISZKOPT:
    5 jaj
    1szkl. cukru
    1szkl.mąki
    1łyżeczka proszku do pieczenia
    MASA:
    30dkg. sera białego
    1galaretka wiśniowa
    0,5 litra śmietany 30%
    3/4 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    szklanka wody
    1 i 1/2 łyżeczki żelatyny
    DODATKOWO:
    2 galaretki wiśniowe
    litrowy słoik wiśni drylowanych

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Biszkopt z masą serowo- śmietankowo- wiśniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z masą wiśniową 1. Z podanych składników zrobić biszkopt .
    Wymiary blachy 38/22cm

    MASA:
    Szklankę wody przegotować z cukrem zwykłym i cukrem waniliowym , dodać galaretkę i żelatynę , wszystko razem dokładnie rozpuścić .
    Wystudzić.
    Ser zmiksować ( najlepiej blenderem ) dodać chłodną galaretkę , dokładnie zmiksować , odstawić do lekkiego stężenia . Śmietankę ubić .
    Ubitą śmietankę porcjami delikatnie , dodawać do tężejącego sera , wymieszać . Wiśnie odsączyć z soku i dodać do masy .
    PRZEŁOŻENIE PLACKA:
    Biszkopt-masa - tężejące galaretki ( Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować