Biszkopt z masą makową

  • wyświetlono: 31164 |
  • dodany do książki kucharskiej: 29 |
  • polecenia: 1

Makowiec zrobiony w ten sposób jest bardzo pyszny i niczym nie ustępuje tradycyjnemu.

Kalina

Składniki

- upiec biszkopt z 5 jaj,przekroić na pół -

gotowa masa makowa (w puszce)
3 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
25 dag margaryny
dowolny aromat
bakalie

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt z masą makową

  • 1. Masę makową połączyć z jajami,mąką ziemniaczaną,dodać aromat i bakalie.
  • 2. W garnku zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.Gotować,aż zgęstnieje,ciągle mieszając.
  • 3. Gorącą masą makową przełożyć przekrojony biszkopt,można polać polewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

gofry

Dodane przez: czarrna

Gofry

Słodkie śniadanko :)

Eklerki z kremem czekoladowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Eklerki z kremem czekoladowym

Słodkie, rozpływające się w ustach,...

Faworki

Dodane przez: czarrna

Faworki

U mnie w domu mówiło się na nie...

Pychotka

Dodane przez: czarrna

Pychotka

Pyszne połączenie chrupiących orzechów,...

Babeczki brownies

Dodane przez: czarrna

Babeczki brownies

Wilgotne i mocno czekoladowe :)

Rożki z jabłkami

Dodane przez: czarrna

Rożki z jabłkami

Robiłam je jako dziecko z moją...