Biszkopt z masą makową

  • wyświetlono: 32793 |
  • dodany do książki kucharskiej: 29 |
  • polecenia: 1

Makowiec zrobiony w ten sposób jest bardzo pyszny i niczym nie ustępuje tradycyjnemu.

Kalina

Składniki

- upiec biszkopt z 5 jaj,przekroić na pół -

gotowa masa makowa (w puszce)
3 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
25 dag margaryny
dowolny aromat
bakalie

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt z masą makową

  • 1. Masę makową połączyć z jajami,mąką ziemniaczaną,dodać aromat i bakalie.
  • 2. W garnku zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.Gotować,aż zgęstnieje,ciągle mieszając.
  • 3. Gorącą masą makową przełożyć przekrojony biszkopt,można polać polewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

image-25t7d5d

Dodane przez: kasia5

biszkopt z masa

Placki z kakao najlepsze...

Babeczki z masą makową

Dodane przez: misia13

Babeczki z masą makową

babeczki na ciescie kruchym z masa...

Biszkopt z masą kubusiową

Dodane przez: łyżeczka

Biszkopt z masą kubusiową

Bajeczne i wyjątkowe ciasto z sokiem...

Pierniczki z masą makową

Dodane przez: edytaha

Pierniczki z masą makową

Pierniczki w sam raz dla spóźnialskich,...

Biszkopt z masą karpatkową

Dodane przez: Beata20

Biszkopt z masą karpatkową

Ciasto powstało na bazie 3 różnych...

Brzoskwiniowiec z masą makową

Dodane przez: rzelkazag

Brzoskwiniowiec z masą makową

Ponieważ dawno nie piekłam żadnego...