Biszkopt z masą makową

  • wyświetlono: 29755 |
  • dodany do książki kucharskiej: 29 |
  • polecenia: 1

Makowiec zrobiony w ten sposób jest bardzo pyszny i niczym nie ustępuje tradycyjnemu.

Kalina

Składniki

- upiec biszkopt z 5 jaj,przekroić na pół -

gotowa masa makowa (w puszce)
3 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
25 dag margaryny
dowolny aromat
bakalie

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt z masą makową

  • 1. Masę makową połączyć z jajami,mąką ziemniaczaną,dodać aromat i bakalie.
  • 2. W garnku zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.Gotować,aż zgęstnieje,ciągle mieszając.
  • 3. Gorącą masą makową przełożyć przekrojony biszkopt,można polać polewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

upieczone bułki

Dodane przez: rene70

Drożdżówki z serem i wiśniami

Idealne bułeczki do popołudniowej...

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...

image-27r3k29

Dodane przez: Habibi Chi

Tort z czereśniami i brzoskwiniami

Prosty w wykonaniu, smaczny tort...