Biszkopt z masa jabłkową

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i proste ciasto , bardzo delikatne

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt
    4 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa jabłkowa
    1 słoik musu jabłkowego
    1 op galaretki cytrynowej
    Pianka
    1 op. śnieżki na mleko
    1 op. Galaretki brzoskwiniowej
    250 ml mleka
    0,5 deserowej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Pianka

Biszkopt z masa jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić biszkopt. Najpierw ubić jajka z cukrem na pulchną masę ,następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką. Masę wylać na wyłożoną pergaminem blachę o wymiarach 20x 30 cm. Upiec w piekarniku w temp 180 st C około 30 minut. Wystudzić.
    Galaretkę cytrynową rozpuścić w 0,5 szklanki przegotowanej gorącej wody. Wymieszać z musem jabłkowym.
    Biszkopt przekroić na dwie części. Na jedną część nałożyć tężejącą masę jabłkową i przykryć drugim kawałkiem biszkoptu.
    Przygotować piankę . Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody. Wymieszać.
    Ubić śnieżkę w 1 szklance mleka . Dodać przestudzoną galaretkę , dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Posypać na wierzchu startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować