Biszkopt z masa jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zrobić biszkopt. Najpierw ubić jajka z cukrem na pulchną masę ,następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką. Masę wylać na wyłożoną pergaminem blachę o wymiarach 20x 30 cm. Upiec w piekarniku w temp 180 st C około 30 minut. Wystudzić.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 0,5 szklanki przegotowanej gorącej wody. Wymieszać z musem jabłkowym.
Biszkopt przekroić na dwie części. Na jedną część nałożyć tężejącą masę jabłkową i przykryć drugim kawałkiem biszkoptu.
Przygotować piankę . Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody. Wymieszać.
Ubić śnieżkę w 1 szklance mleka . Dodać przestudzoną galaretkę , dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Posypać na wierzchu startą czekoladą.
Komentarze