Biszkopt z malinami

0 (0 ocen)

szybkie i smaczne

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    3/4 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    Gellwe Krem do Wadowickich Kremówek Papieskich

    Galaretka malinowa
    maliny

Biszkopt z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i ubijamy aż ciasto zacznie się lekko błyszczeć. Następnie dodajemy po jednym żółtku i ciągle ubijamy mikserem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Pieczemy w 180 stopniach C 25 minut
  • 2. Krem robimy wg przepisu na opakowaniu
  • 3. Upieczony biszkopt przepoławiamy i nasączamy(pół szklanki przegotowanej wody, sok z połowy cytryny) do środka dajemy część kremu. Resztę dajemy na wierzch na to umyte i odsączone maliny. Wszystko zalewamy galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Malinowy biszkopt

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Biszkopt z malinami