BISZKOPT Z KREMEM Z NUTELLI

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Wybornego smaku dodają śliwki w alkoholu.

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    6 jaj
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    łyżeczka proszku

    KREM:
    kostka margaryny
    30 dag nutelli
    żółtko
    opakowanie śliwek
    alkohol,najlepiej wódka

    300ml śmietany kremówki
    zagęstnik do śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z kremem z nutelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt-ubić białka,dodać żółtka,cukier i mąkę z proszkiem.Piec około 22-25 min w 180 stopniach. Następnie zrobić krem- margarynę utrzeć na puszystą masę z żółtkiem,stopniowo dodając nutellę. Na koniec dodać śliwki. Śliwki dzień prędzej pokroić na drobne kawałki,zalać wódką .Przed podaniem do kremu odcedzić. Na gotowy krem wyłożyć ubitą kremówkę z zagęstnikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować