Biszkopt z kremem jogurtowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z 10 dag cukru. Pianę połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Przelać do wyłożonej pergaminem blachy. Piec 10-15 minut w 200 stopni.
2.Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Spęczniałą rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Połączyć z jogurtem wymieszanym z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do tężejącej masy dodać ubitą śmietanę. Wsypać wiórki czekoladowe.
3.Wystudzony biszkopt przekroić. Na jednym blacie rozłożyć 10 dag malin. Odłożyć 5 łyżek kremu, resztę rozsmarować na malinach. Przykryć drugim blatem. Wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Udekorować startą czekoladą, malinami i listkami melisy.
Komentarze