Biszkopt z kremem jogurtowym.

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Rodzina uwielbia słodkości, dlatego często przygotowuję to ciasto.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • • 4 jajka
    • 17,5 dag cukru
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 10 dag mąki
    • 2-3 łyżeczki żelatyny
    • 35 dag naturalnego jogurtu
    • 20 dag malin
    • 1 opakowanie cukru waniliowego
    • 20 dag śmietany kremówki
    • 5 dag wiórków gorzkiej czekolady
    • 2 dag startej gorzkiej czekolady
    • Listki melisy do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z kremem jogurtowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z 10 dag cukru. Pianę połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Przelać do wyłożonej pergaminem blachy. Piec 10-15 minut w 200 stopni.
  • 2. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Spęczniałą rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Połączyć z jogurtem wymieszanym z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do tężejącej masy dodać ubitą śmietanę. Wsypać wiórki czekoladowe.
  • 3. Wystudzony biszkopt przekroić. Na jednym blacie rozłożyć 10 dag malin. Odłożyć 5 łyżek kremu, resztę rozsmarować na malinach. Przykryć drugim blatem. Wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Udekorować startą czekoladą, malinami i listkami melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Jogurt naturalny Śmietana kremówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować