Biszkopt z kremem i truskawkami oraz galaretką

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne ciasto z kremem, truskawkami i galaretką. Krem zrobiony na maśle z dodatkiem cukru pudru. Polecam na deser.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki z czubkiem cukru
    1 cukier wanilinowy
    2 łyżki z dużym czubkiem mąki
    trochę proszku do pieczenia
    1 budyń waniliowy w proszku ( 0,5 l )
    2 łyżki cukru
    150 g masła
    5 łyżek cukru pudru
    2 krystaliczne galaretki
    0,4 l gorącej wody
    20 dag truskawek
    tortownica o średnicy 24
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Ciasta Desery Galaretki Jajko

Biszkopt z kremem i truskawkami oraz galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z kremem i truskawkami oraz galaretką 1. Przygotowujemy biszkopt : Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier, cukier waniliowy i miksujemy. Do ubitej masy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 10 minut ( do suchego patyczka ).
    Następnego dnia:
    Gotujemy budyń i studzimy. Do gorącej wody wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do stężenia. Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Do miski wkładamy masło i cukier puder, miksujemy przez około 15 minut i dodajemy partiami chłodny budyń, miksujemy aż masy się połączą i wkładamy do lodówki do stężenia.
    Od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na połówki, układamy na kremie i wlewamy stężoną galaretkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować