Biszkopt z kremem budyniowym i czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: jajka wybić, posolić, dodać cukier i ubić robotem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać łyżkę gorącej wody. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao - wymieszać, dodawać porcjami do ubitej masy jajecznej. Mieszać delikatnie. Tortownicę natłuścić, wysypać tartą bułką, wylać ciasto i piec w temp. 180 stopni około 25 minut.
Budyń ugotować z dodatkiem 1 łyżki cukru, wystudzić pod przykryciem. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać porcjami budyń i cukier waniliowy, delikatnie mieszać, by powstała jednolita, gładka masa. Porzeczki przełożyć do garnuszka(parę porzeczek odłożyć do dekoracji), podlać 2 łyżkami wody, zagotować, dodać 2 łyżki cukru i gotować około 5 minut, następnie dodać galaretkę, dokładnie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Blat przestudzonego biszkoptu posmarować dżemem, następnie wyłożyć krem, odstawić na 10-15 minut do zastygnięcia kremu. Potem wyłożyć gęstniejące porzeczki. Schłodzoną czekoladę zetrzeć na tarce, wyłożyć owoce. Ciasto chłodzić około 2 godzin.
Komentarze