Biszkopt z kolorową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodając 3/4 szkl cukru. Następnie dodawać po jednym żółtku, po czym masę delikatnie wymieszać z przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną, wylać na blaszkę i piec ok 30 min w 180"C
3 różnego koloru galaretki wsypać osobno do naczyń, każdą z nich rozpuścić w 1,5 szklance wrzątku, gotowe pokroić z drobną kostkę. Następnie 2 truskawkowe galaretki rozpuścić razem w 2,5 szklance wrzątku. "Śnieżki" ubić tak jak podane na opakowaniu i połączyć z tężejącymi galaretkami. Do gotowej pianki włożyć kawałki galaretek i wszystko wymieszać.
Biszkopt przekroić na pół, na spodni blat wyłożyć 2/3 masy, przykryć drugim blatem biszkoptu i posmarować resztę masy. Schłodzić
Komentarze