Biszkopt z jeżynami

4.51 (162 ocen)

Pyszne ciasto z sezonowymi owocami

Składniki:

  • BISZKOPT
    jajka - 5 szt
    cukier - 5 łyżek
    mąka -5 łyżek
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    PRZEŁOŻENIE
    śmietana 18%- 500 g + 2 łyżki
    galaretki wiśniowe - 2 opak
    jeżyny
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z jeżynami 1. BISZKOPT
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, w czasie ubijania dodać cukier, dalej ubijać.
  • 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać.
  • 3. Przelać ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm). Piec około 30 minut w 175 stop.
  • 4. Jeżyny przebrać opłukać, osączyć.
  • 5. Upieczone i gorące ciasto, przekroić wzdłuż na połowę.
  • 6. Na gorący biszkopt wylać śmietanę z kubka, dobrze rozsmarować, przykryć gorącym biszkoptem.
  • Biszkopt z jeżynami 7. Wierzch posmarować dwoma łyżkami śmietany, ułożyć na cieście jeżyny, zalać lekko stężałą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować