Biszkopt z jabłkami i malinami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie ciasto, z kategorii gdy goście są w drzwiach.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 łyżka czarnego kakao
    3 łyżki skrobi kukurydzianej
    2 jabłka antonówki
    2 szklanki malin
    3 łyżki mąki kokosowej
    tortownica o średnicy 28 cm wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Biszkopty

Biszkopt z jabłkami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. 1. Do dzieży robota, wbijam całe jaja, zaczynam miksowanie na wolnych obrotach, wsypuję cukier.Zwiększam obroty i miksuję do uzyskania puszystej masy.W przesiewaczu mieszam mąkę z kakao (czarne i ciemne) i skrobię kukurydzianą.Przesiewam suche składniki do masy jajecznej i silikonową łopatką dokładnie mieszam.
  • biszkopt 2. Ciasto wylewam do wcześniej przygotowanej formy, posypuję mąką kokosową, układam obrane i pokrojone jabłka oraz posypuję malinami.
    Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku do 180°około 45 minut.Zawsze sprawdzam drewnianą wykałaczką, jeśli jest sucha, to znak, że ciasto jest upieczone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować