Biszkopt z gruszkami - błyskawiczny

2 (1 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli na stole masz parę gruszek i ochotę na szybkie ciasto - ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka oleju, 3-4 gruszki, 2 łyżki kakao.
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Biszkopt z gruszkami - błyskawiczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i nadal ubijamy, ponownie na sztywno. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy, po czym przesiewamy do masy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy łyżkę oleju. 3/4 masy wylewamy na blachę, do pozostałej dodajemy kakao i mieszamy. Masę kakaową wylewamy na masę jasną i robimy zygzaki łyżką. Na wylaną masę układamy obrane gruszki pokrojone w paski. Pieczemy ok 30-40 minut w temp 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Gruszki Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować