Biszkopt z galaretką i truskawkami

4.5 (156 ocen)

Zainspirowana zdjęciem deseru Anyżkowo zrobiłam swoją wersję biszkoptu z truskawkami i galaretką.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jajka
    3/4 szkl cukru
    1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

    2 galaretki truskawkowe
    ok 20 dag truskawek

    bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Ubić pianę z białek, dodawać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać na sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 żółtku i delikatnie mieszać. Dodawać po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać. Dużą blachę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i piec ok 30 min w 180st C. Biszkopt włożyć do wyścielonej folią keksówki tak aby powstała łódeczka, zostawić do ostudzenia..
  • 2. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Na biszkopcie poukładać truskawki, wylać tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
    Podawać udekorowane bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować