Biszkopt z galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Ubić pianę z białek, dodawać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać na sztywną pianę. Następnie dodawać po 1 żółtku i delikatnie mieszać. Dodawać po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać. Dużą blachę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i piec ok 30 min w 180st C. Biszkopt włożyć do wyścielonej folią keksówki tak aby powstała łódeczka, zostawić do ostudzenia..
2.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Na biszkopcie poukładać truskawki, wylać tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Podawać udekorowane bitą śmietaną.
Komentarze