Biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zielone galaretki rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Wkładamy do galaretki. Tężejącą galaretkę wykładamy na biszkopt. Układamy pierniczki. Schładzamy.
2.Czerwone galaretki rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Mleko mieszamy z bitą śmietaną i ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy galaretkę. Chwilę miksujemy, aby składniki się połączyły. Wylewamy na galaretkę z jabłkami. Wkładamy do lodówki na 10 minut do zastygnięcia.
3.Owoce do dekoracji kroimy w kawałki, wykładamy na czerwoną galaretkę. Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku. Gdy zaczną tężeć, zalewamy owoce.
Komentarze