Biszkopt z czerwonymi porzeczkami i bitą śmietaną

4.5 (164 ocen)

Łatwe i szybkie ciasto

Składniki:

  • Biszkopt;
    4 jajka
    pół szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    masa porzeczkowa;
    1 czerwona galaretka
    1 szklanka czerwonych porzeczek
    bita śmietana typu śnieżka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciasto

Biszkopt z czerwonymi porzeczkami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, następnie żółtka.
  • 2. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  • 3. Upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 23cm.,temperaturze 160,około 25-30 minut.
  • 4. Po przestudzeniu przekroić na pół.
  • 5. Następnie rozpuścić galaretkę w 1 szklance wody.
  • 6. Do tężejącej galaretki wsypać owoce, wyłożyć na pierwszy krążek i przykryć drugim.
  • 7. Udekorować bitą śmietaną, którą należy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Porady

Ciasto można przygotować z innymi owocami ,zamiast śnieżki użyć kremówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować