Biszkopt z borówkami wg siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier następnie żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, całość delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec w temperaturze 175°C przez 30 minut.
2.Wykonanie masy borówkowej:
Galaretki rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodając tężejącą galaretkę. Na końcu delikatnie wmieszać borówki.
3.Wykonanie masy serowej:
Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki mleka. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodając serek i rozpuszczoną żelatynę.
4.Złożenie ciasta:
Biszkopt ciemny- masa borówkowa- ułożyć delicje- masa serowa. Wierzch posypać startą czekoladą lub kakao. Ciasto schłodzić w lodówce.
Komentarze