Biszkopt z bitą smietaną i brzoskwiniami z cynamonem

4.51 (164 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie i pyszne

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT ;
    6 jaj
    6 łyżek cukru pudru
    5 łyżek mąki pszennej tortowej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1/2 laski wanilii
    3 łyżki oleju
    3 łyżki wody gorącej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA ;
    800 ml śmietany 36%
    1 puszka duża brzoskwiń
    cynamon do posypania
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Biszkopt z bitą smietaną i brzoskwiniami z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. WYKONANIE ;
    BISZKOPT ;
    Białka ubijamy na sztywno z cukrem i wanilią.
    Następnie dodajemy stopniowo żółtka, potem olej, wodę.
    Mąkę mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem, delikatnie mieszamy z masą jajeczną.Ciasto wylewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia, wymiary ok 24x36cm pieczemy w 180st przez ok 30 min, do suchego patyczka, to w dużej mierze zależy od jakości piekarnika. Studzimy.

    MASA:
    Śmietanę ubijamy na sztywno, bez cukru, bo owoce sa bardzo słodkie.
    Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, łączymy ze śmietaną, całość od razu wykładamy na zimny biszkopt, i wkładamy do lodówki. Cynamonem posypujemy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować