PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Biszkopt z bitą śmietaną,galaretką i truskawkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/90/8170b69a7ef54f6967358062211f9f2ffe71612a.jpeg36872458http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-z-bita-smietana-galaretka-i-truskawkami
1 galaretka truskawkowa
400 g truskawek świeżych lub mrożonych
Sposób przygotowania przepisu:
Biszkopt z bitą śmietaną,galaretką i truskawkami
1.
Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką.
Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min. Wystudzić.
Następnie przeciąć na 2 części.
2.
Masa śmietanowa:
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody.Odstawić do wystygnięcia.
Śmietankę ubić na sztywno , dodać cukier puder i wystudzoną żelatynę i jeszcze chwilę ubijać. Jedną część biszkoptu wyłożyć masą śmietanową i układać dookoła truskawki. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przykryć drugą częścią biszkoptu.
3.
Dodatkowo:
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić.
Na drugiej części biszkoptu ułożyć truskawki i wylać tężejącą galaretkę.
Wstawić do lodówki na noc.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze