Biszkopt z aroniami

0 (0 ocen)

Puszysty biszkopt, lekko kwaskowy za sprawą aronii. Pyszny, prosty wypiek. Pierwszy raz piekłam, go parę lat temu, gdy kuchnia jeszcze nie była moją mocną stroną, a i tak ciasto się udało :)

Składniki:

  • - jaja klasy L -6 sztuk
    - 1,5 szklanki mąki pszennej
    - 3/4 szklanki cukru
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - szklanka aronii
    - cukier puder

    blacha do pieczenia o wymiarach 25 cm x 40 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z aroniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oddzielić, białka ubić na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie partiami dodawać żółtka i cukier, nie przerywając miksowania.
  • 2. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia ( można wcześniej przesiać). Delikatnie przemieszać masę,
  • 3. Aronię przebrać, opłukać, osuszyć, I na sam koniec dodać do masy biszkoptowej. Piec w rozgrzanym piekarniku około godzinę. ( do suchego patyczka). Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem.

Porady

Można dodać więcej owoców, biszkopt będzie bardziej kwaskowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Aronia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować