Biszkopt rzucany smerfetka

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój ulubiony biszkopt rzucany smerfetka.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
    3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej)
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    2 barwniki niebieskie

Biszkopt rzucany smerfetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę oraz barwnik Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki wylać do tortownicy piec 170c przez 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy