Biszkopt piaskowy z masą śmietanowo jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,ucierając dodawać po trochu obie mąki z proszkiem, białka ubić i wszystko razem wymieszać.
2.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , wylać ciasto .
3.Pie w temp 180 stopni około 30 minut do suchego patyczka
4.Biszkopt upiec ostudzić i przeciąć na pół.
5.1. galaretkę czerwoną rozpuścić w 0/5 l przegotowanej wody i odstawić do leciutkiego stężenia.
6.2. galaretkę porzeczkową rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
7.Jagody zmiksować .
8.Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać galaretkę porzeczkową i wymieszać , odłożyć trochę masy do posmarowania wierzchu biszkoptu.
9.Do reszty masy dodać zmiksowane jagody i delikatnie wymieszać.
10.Warstwy ciasta;
1- biszkopt
11.2- masa jagodowo porzeczkowa
12.3- biszkopt
13.4- masa śmietanowa bez jagód
rozsmarować na wierzchu biszkoptu
Komentarze