Biszkopt parzony

4.5 (185 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Biszkopt parzony jest idealny do popołudniowej herbatki . Bardzo delikatny , sypki z dodatkiem domowych konfitur lub z kropla gestego malinowego soku smakuje nad wyraz dobrze.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka cale: 6 sztuk
    - cukier puder: 1 szklanka
    - mąka krupczatka: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt parzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka wbijamy do miski , dodajemy cukier puder i cukier waniliowy i ubijamy na parze do momentu aż masa sie ogrzeje. Następnie zdejmujemy z nad pary i ubijamy do wystudzenia i zgęstnienia. Delikatnie dosypujemy przesianą mąkę i mieszany łyżką .Dno tortownicy ( 18-22cm) wykładamy papierem przelewamy masę i pieczemy w 160st ok 40min, studzimy w uchylonym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować