Biszkopt NIEZAWODNY

4.5 (146 ocen)

  • 25 min

Rewelacja... zawsze się udaje....Coś dla początkujących kuchareczek..:)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej (przesiać)
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5- 6 jajek ( w zależności od wielkości)
    1/2 łyżeczki octu
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt niezawodny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek Miksujemy na najwyższych obrotach białak ze szczyptą soli, gdy uzyskamy sztywna piane dodajemy powoli cukier cały czas miksując, następnie do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet energicznie mieszamy i odrazo łączymy z ubitymi białkami z cukrem. zmniejszamy prędkość miksera i dodajemy mąkę.( Ważne żeby sprawnie dodać mąkę i nie dopuścić do długiego miksowania).
    Gotowe ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp.ok 180 st. przez ok 15-20 min.
  • Biszkopt NIEZAWODNY 2. Jeżeli chcemy przekładać biszkopt masą najlepiej przekroić go zaraz po upieczeniu :)

Porady

Do ciasta biszkoptowego według własnych upodobań można dodać posiekane orzechy, wiórki kokosowe czy prażone płatki migdałów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować