Biszkopt makowy

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Biszkopt makowy, który robi się ekspresowo i pięknie wyrasta.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fi 15cm:

    4 jajka
    160g cukru drobnego
    130g mąki pszennej typ 450
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki oleju
    60g maku suchego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt

Biszkopt makowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem do potrojenia objętości.
  • 2. Do ubitych jajek w dwóch turach dodawać przesianą przez sito mąki, dodać mak i wlać olej. Całość wymieszać delikatnie, ale dokładnie.
  • 3. Biszkopt przelać do rantu wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.
  • 4. Biszkopt piec w 160 st. góra-dół około 40 min. do tzw. suchego patyka. Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.31 (13 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort makowy

4.31 (13 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort makowy

czarrna Na specjalne okazje i nie tylko, idealne połączenie smaków - mak i orzechy :) 3 godz.

4.98 (150 ocen)

ser i mak

To może cię zainteresować