Biszkopt kakaowy z masą toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, delikatnie wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu wsypać kakao, wymieszać. Biszkopt wyłożyć do blaszki (35x20) posmarowanej tłuszczem oraz posypanej bułką tartą.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160C piec ok. 30 min. Po wystudzeniu przekroić biszkopt na trzy równe części.
2.Masa: Wymieszać żółtka z mlekiem i cukrem, zagotować mieszankę( często mieszając), wystudzić. Zmiksować z miękkim tłuszczem. Tak powstałą masę nałożyć na biszkopt (zostawić odrobinę na wierzch).
3.Na masę wyłożyć kolejny biszkopt, , posmarować kajmakiem, przykryć biszkoptem. Wyłożyć pozostałą masę i posypać startą czekoladą, schłodzić.
Komentarze