Biszkopt kakaowy z masą toffi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciacho do kawusi

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt: 10 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku
    5 łyżeczek kakao.
    Masa: 1,5 szklanki słodkiego mleka
    1,2 szklanki cukru
    5 żółtek
    35 dag margaryny.
    Pozostałe składniki: puszka gotowej masy kajmakowej
    tabliczka mlecznej czekolady.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Kajmak Toffi

Biszkopt kakaowy z masą toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, delikatnie wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu wsypać kakao, wymieszać. Biszkopt wyłożyć do blaszki (35x20) posmarowanej tłuszczem oraz posypanej bułką tartą.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160C piec ok. 30 min. Po wystudzeniu przekroić biszkopt na trzy równe części.
  • Biszkopt kakaowy z masą toffi 2. Masa: Wymieszać żółtka z mlekiem i cukrem, zagotować mieszankę( często mieszając), wystudzić. Zmiksować z miękkim tłuszczem. Tak powstałą masę nałożyć na biszkopt (zostawić odrobinę na wierzch).
  • Kakaowy biszkopt z masą toffi 3. Na masę wyłożyć kolejny biszkopt, , posmarować kajmakiem, przykryć biszkoptem. Wyłożyć pozostałą masę i posypać startą czekoladą, schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować