Biszkopt kakaowy z cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Jajka ubić na sztywno. Dodawać kolejno: cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, olej. Piec około 40 minut. (Blacha podstawowa, ok. 24x36)
2.MASA CAPPUCCINO:
Mleko zagotować i rozpuścić w nim cappuccino. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy wystygnie wstawić do lodówki- powinno być bardzo zimne. Masę wyjąć z lodówki i ubić na sztywno ze śnieżkami. Pod koniec ubijania dodać zimną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody.
Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki.
3.MASA ŚNIEŻKOWA:
Śnieżkę rozrobić zgodnie z przepisem z tyłu opakowania. Pod koniec ubijania dodać zimną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody. Wyłożyć na masę cappuccino i posypać kakaem. Wstawić do lodówki.
Komentarze