Biszkopt kakaowy

3.33 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    3/4 szkl cukru
    1 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 czubate łyżki kakao
    2 łyżki oleju
    Blaszka 26x26
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Jajko

Biszkopt kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po 1 łyżce cukru cały czas miksując.Następnie dodajemy po jednym żółtku, miksujemy.Dodajemy olej i miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy łyżką.Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostawiamy suche), wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni- do suchego patyczka.Po wyjęciu z piekarnika "rzucamy" blaszkę z biszkoptem na podłogę z ok. 50 cm wysokości.Wyjmujemy biszkopt z blaszki i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować