Biszkopt dietetyczny

4.49 (172 ocen)

  • 20 min

Lekkie dietetyczne ciasto...

  • 20 min

Składniki:

  • *4jajka
    *1/2 szklanki cukru pudru
    *1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    *cukier waniliowy
    *tłuszscz do wysmarowania formy
    *cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt dietetyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubijamy na gęsty kogel mogel
    2) dodajemy ubite na sztywną pianę białka
    3) przesiewam mąkę i delikatnie mieszamy
    4) przelewamy ciasto do średniej wielkosci formy i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 30-35minut

Porady

Podajemy posypane cukrem pudrem. Możemy dodać konfiturę...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować