Biszkopt czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Puszysty biszkopcik z budyniem czekoladowym.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe:
    6jaj
    1szkl. mąki pszennej
    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    1 budyń czekoladowy
    1szkl. cukru
    2łyżeczki proszku do pieczenia
    2łyżki kakao
    1 łyżka octu
    szczypta sody

Biszkopt czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na puch ze szczyptą sody oraz cukrem. Żółtka zmiksuj z octem i dodaj do ubitych białek. Pozostałe wszystkie suche składniki przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Wymieszaj ręcznie łyżką.
  • 2. Piec 50min. w 170C. Wystudź. Przetnij na pół. Tortownica 24

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy