Biszkopt bezglutenowy

4.5 (169 ocen)

Biszkopt z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej bez dodatku proszku do pieczenia

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka octu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Jajko

Biszkopt bezglutenowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy połowę cukru, a gdy się rozpuści
    wsypujemy resztę i dalej ubijamy. Gdy piana jest gładka, a cukier rozpuszczony dodajemy po jednym żółtku i mieszamy na najniższych obrotach miksera. dodajemy olej i ocet i wymieszane ze sobą mąki.
    Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w 180*C, do suchego patyczka.

Porady

Przepis jest na formę 22-24 cm. Mój biszkopt był upieczony w formie do tarty o średnicy 26 cm, więc nie wyszedł wysoki, ale i taki można na dwie części przekroić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować