Biszkopt bakaliowy z karmelem i serkową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie wsyp cukier i ubijaj do momentu, aż się rozpuści. Wsyp mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj łyżką. Dodaj orzechy, słonecznik i sezam i wymieszaj. Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wielkości 24 na 32 cm. Piecz około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Pianka serkowa: żelatynę rozpuść we wrzątku. śmietanę ubij aż stanie się gęsta, dodaj do niej serek i tężejącą żelatynę. Zmiksuj dokładnie całość.
Na wystudzony biszkopt wyłóż masę krówkową i tężejącą piankę. Schłodź przez około godzinę w lodówce.
Komentarze