BISZKOPT

0 (0 ocen)

Mojej koleżance nigdy nie wychodził biszkopt, gdy dałam jej ten przepis, zadzwoniła i powiedziała- nareszcie upiekłam biszkopt i nie ma zakalca. Polecam.

Składniki:

  • Składniki:
    8 jajek
    2 szkl. cukru
    2 szkl. mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka miksujemy z cukrem na jednolita masę. Mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do zmiksowanych białek. Następnie
    do całości dodajemy żółtka i wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Wlewamy na blachę i pieczemy ok. 45 min. Upieczony to jaki, jak brzegi odchodzą od blachy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy