Biszkopotowy piaskowiec z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Proste, pyszne i szybkie ciacho biszkoptowo-piaskowe dobre na każda okazję. Zwłaszcza gdy zapowiadają sie goście a nie mamy czasu na tortowe wypieki. Zawsze się sprawdza i robi efekt "wow" na stole:) dlatego polecam takie przepisy właśnie na takie okazje.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt piaskowy:

    - 4 duże jaja
    - pół szkl mąki pszennej
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - pół szkl. cukru drobnego
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    - 5 łyżek oleju rzepakowego

    Dodatkowo:

    - szklanka borówki amerykańskiej (lub zwykłych borówek leśnych)
    - szklanka malin
    - płatki migdałowe
    - cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopotowy piaskowiec z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować:
    Tortownicę 24 cm, papier do pieczenia-pergamin, tłuszcz i bułkę tartą do formy.
    By ciasto wyglądało efektywnie po upieczeniu oraz wystudzeniu i otwarciu tortownicy, należy zmiąć pergamin a następnie wyłożyć nim tortownice w taki sposób by wystawał poza.

    Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli, do ubitych dodawać stopniowo cukier nie przerywając ubijania, kolejno dodać po jednym żółtku-miksować, nastepnie strumieniem wlewać olej. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej masy jajecznej dodawać po kilka łyżek mąki mieszając łyżką w taki sposób by ciasto dokładnie napowietrzyć. Całość wylać do tortownicy, kolejno równomiernie wyłożyć owoce i posypać płatkami migdałowymi. Piec w nagrzanym piekarniku do 150 st. C przez 35-40 minut. Po wystudzeniu oprószć cukrem pudrem:) SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować