biszkopciki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wzorowałam się na przepisie jednej z czytelniczek, ale i tak zrobiłam inne ,po swojemu ;-)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki roztopionej margaryny
    pól szklanki cukru pudru lub kryształu
    trochę mąki ( ok 3łyżki)
    sok z cytryny
    mała paczka wiórków kokosowych
    do dekoracji np. dżem

Biszkopciki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopioną margarynę, dalej ubijamy, potem dodajemy mąkę ,sok z cytryny , na koniec wiórki. Ciasto powinno być nie za rzadkie. Pieczemy ok 10 min w 180 stopniach.

Porady

Smakuje jak kokosowy biszkopt, do dekoracji możemy użyć owoców , bitej śmietany itp

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy