Biryani Słodkie Chilli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Aromatyczne i proste danie kuchni indyjskiej.

  • 40 min

Składniki:

  • - 500 g filetów z podudzia kurczaka
    - 300 g ryżu basmati
    - 1 cebula pokrojona w kostkę
    - 1/2 czerwonej papryki
    - 150 g koncentratu pomidorowego
    - posiekana natka pietruszki
    - przyprawy: sól, pieprz, chilli, cukier, słodka mielona papryka
    - olej do smażenia

Biryani słodkie chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zeszklij na patelni posiekaną cebulę, dodaj pokrojoną paprykę, gdy lekko zmiękną dodaj pokrojonego kurczaka.
  • 2. Ugotuj ryż w osolonej wodzie.
  • 3. Dopraw kurczaka z warzywami solą, cukrem, papryką, chilli i koncentratem, do uzyskania slodko pikantnego, winnego smaku, dodaj ryż i wymieszaj.
  • 4. Biryani podawaj posypane natką pietruszki.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy