Biodrówka duszona w cebuli z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane mięso uwielbia mój mąż, ja wolę sos, który powstaje z cebuli i przypraw. Doskonale komponuje się z ziemniakami, kaszami lub pieczywem, koniecznie z kiszonym ogórkiem, chyba , że ktoś lubi inaczej.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1,5 kg. biodrówki wieprzowej
    0,5 kg. cebuli
    5 ząbków czosnku
    2 łyżki listków tymianku[ok. 3 gałązki]
    1 łyżka majeranku
    3 listki laurowe
    2 łyżki przyprawy do mięs
    3 łyżki oleju
    1 szklanka gorącej wody
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biodrówka duszona w cebuli z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mięso myję, osuszam, kroję w sporą kostkę. Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam mięso, obsmażam i duszę ok. pół godziny. Podlewam wodą, dodaję listki laurowe, pokrojoną w pół plasterki cebule, w plasterki czosnek, listki tymianku, majeranek, przyprawę do mięs, mieszam, nakrywam i duszę jeszcze ok. pół godziny. Próbuję, doprawiam solą i pieprzem, mieszam, jeszcze chwilę duszę.

Porady

Należy pamiętać, że mięso jest różne i ostatecznie sprawdzić jego miękkość. Ja lubię smaki sporo doprawione, jeśli ktoś lubi delikatne jedzenie, trzeba uważać z dodatkiem soli i pieprzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować