Bigosowe Roladki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jak zostanie wam trochę bigosu, można wykorzystać jako farsz do roladek

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 6 łyżek Bigosu
    • Sól
    • Pieprz
    • Bułka tarta do panierki
    • Jajko
    • Olej do smażenia

Bigosowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
    Na każdym kawałku mięsa na środku układamy po łyżce bigosu
  • roladki 2. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
  • roladki 3. Roladki gotowe
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy