BIGOSIK Z MŁODEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

Doskonały na sycący obiad.

Składniki:

  • 2 główki młodej kapusty,
    0,5kg mięsa wieprzowego,
    2 laski kiełbasy,
    20dag boczku wędzonego,
    0,5kg pieczarek
    1cebula
    2ząbki czosnku
    1/2soku z cytryny
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego,
    2łyżki kechupu
    przyprawa do bigosu,
    sól, pieprz
    ziele angielskie

Bigosik z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie przestudzić i drobno go pokroić.
  • 2. kapustę umyć, poszatkować, włożyć do garnka (z wodą od gotowania mięsa), dolać trochę wody tak, aby kapusty nie było widać. Doprawić przyprawami- wg uznania, gotować ok. 1 godz.
  • 3. Kiełbasę, boczek, cebulę czosnek i pieczarki pokroić w kostkę -podsmażyć na patelni i dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 10, 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy