Bigosik z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 25 min

Lekkie, szybkie i proste w wykonaniu danie

  • 25 min

Składniki:

  • * pół średniej wielkości kapusty pekińskiej
    * duża cebula
    * 2 ząbki czosnku
    * 2 pomidory
    * świeży posiekany koperek
    * 10cm kawałek kiełbasy
    * przyprawa uniwersalna
    * pieprz ziołowy do smaku

Bigosik z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, czosnek i cebulę posiekać. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć, dodać cebulę z czosnkiem. Chwilę smażyć, dodać kapustę i pomidory bez skórki pokrojone w kostkę, przyprawić, dusić 10-15 minut. Posypać świeżym koperkiem.

Porady

Kiełbasę można zastąpić wędzonym boczkiem lub w ogóle zrezygnować z dodatku mięsnego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy